Tips om langer gezond te blijven

gezond eten

Lang en gelukkig leven is voor bijna iedereen wel een doel. Om lang te leven is een gezonde levensstijl belangrijk. Dit betekent dat je niet rookt, goed beweegt en voldoende ontspant. Door gezond te leven en goed voor jezelf te zorgen verklein je de kans op ziektes en leef je langer. Veel mensen vinden het lastig om gezond te leven en weten niet hoe ze dit aan moeten pakken. Om je hierbij te helpen hebben wij in deze blog een aantal tips voor je opgesteld om langer en gezond te leven.

Voeding

Gezond eten is het belangrijkste punt van goed voor jezelf zorgen. Wanneer je je goed houdt aan de adviezen van de schijf van vijf verklein je de kansen op ziektes en kanker. Ook krijgt je lichaam dan alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Door te kiezen voor producten binnen de schijf van vijf is een gezond gewicht houden makkelijker.

Beweeg voldoende

Om gezond te leven moet je voldoende bewegen. Je bent en voelt je een stuk fitter wanneer je genoeg beweegt. Net zoals met gezond eten verlaag je de kans op ziektes als je genoeg beweegt. Voor iedere leeftijd is het aantal uur bewegen per week anders. Zoek dit op voor jou leeftijd en ga hiermee bezig.

Schakel op tijd hulpmiddelen in

Merk je dat je ouder wordt en dat je hiervoor aanpassingen moet doen in huis? Doe dit dat op tijd en ga hierover met iemand in gesprek. Schakel bijvoorbeeld iemand van De Zorgoutlet in. Zij kunnen onder andere helpen met diverse hulpmiddelen, zoals een hoog laag bed of een elektrische rolstoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *