Paardenmelk om huidproblemen te verhelpen

Misschien had je er al eens van gehoord, maar paardenmelk zou een geneeskrachtige werking hebben tegen verschillende soorten van de huidproblemen. Daarom verkiezen tegenwoordig steeds meer mensen paardenmelk boven normale melk van de koe. Maar hoe komt dat eigenlijk? En hoe kan paardenmelk huidproblemen helpen te voorkomen? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus vooral verder en ontdek hoe paardenmelk kan helpen om huidproblemen te voorkomen!

Hoe wordt paardenmelk geproduceerd?

Paardenmelk wordt verkregen door het melken van merries die onlangs een veulen hebben gekregen. Dit kan met de hand worden gedaan of door het gebruik van een melkmachine. Deze laatste optie garandeert echter dat de melk wordt geproduceerd volgens de internationale hygiënevoorschriften. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden de paarden hierbij voorzichtig behandeld en wordt op een diervriendelijke manier melk afgescheiden. Zo produceren merries vaak tot 10 liter melk per dag waarbij slechts een klein gedeelte voor menselijke consumptie wordt gebruikt. De rest wordt behouden voor het voeden van de veulens.

Paardenmelk voor huidproblemen

Huidproblemen zouden kunnen worden opgelost door het drinken van paardenmelk. Zo werkt paardenmelk tegen eczeem, maar zou het ook gebruikt worden om de symptomen van psoriasis, atopische dermatitis en acne te verminderen. De positieve werking van paardenmelk zou afkomstig zijn van de vele vitamines, antistoffen en eiwitten dat het bevat. Het bevordert niet alleen het immuunsysteem, maar ook de genezing van de huid.

Eczeem komt echter voor door een verstoorde darmflora. Paardenmelk zorgt voor het behoud van een goede en gezonde darmflora waardoor het dus geen tijdelijke oplossing is tegen eczeem, maar een langdurig en natuurlijke.

Zoals je ziet biedt paardenmelk dus veel voordelen als je last hebt van huidproblemen! Heb jij ook last van huidproblemen? Dan is het drinken van paardenmelk dus zeker de moeite waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *