Je dagelijkse activiteiten worden belemmerd

heup

Ervaar je zo’n hevige pijn bij het uitvoeringen van je dagelijkse activiteiten van de heup, dan kan het zijn dat er al hevige slijtage is opgetreden van het heupgewricht. Bewegen wordt steeds moeilijker en kan gepaard gaan met hevige pijnen, ben je in het beginstadium dan bestaat de kans dat therapie en medicatie nog zou kunnen helpen. Loop je er al veel langer mee rond, en helpt er helemaal niets meer dan is een heupprothese de enige oplossing nog. Bij helios-klinieken.nl zijn ze gespecialiseerd in het uitvoeren van deze operatie.

Waarom een heupoperatie?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je een heupoperatie uit laat voeren, natuurlijk gebeurd dit wel in overleg met alle betrokkenen. Wanneer je al pijn in de heup hebt bij het lopen kan dit al een reden zijn, maar ook als je continu pijn ervaart ook bij het rusten is het goed na te denken over een heupprothese. Heb je pijnstillers en helpen deze niet voldoende, dit kan ook een reden zijn om een operatie te overwegen om van de klachten af te zijn

heupprothese

Slijtage

Heupklachten bij ouderen worden in de meeste gevallen veroorzaakt door slijtage, dit kan pijn maar ook je beweging beperken. Is je heup echt versleten dan is het bijna onmogelijk om zonder pijn te lopen, en de heup te bewegen. Activiteiten worden verminderd, en er worden oefeningen gedaan om de pijn te beperken. Vaak helpt het voor korte duur, een heupprothese is noodzakelijk om je definitief van de klachten af te helpen zodat je weer pijnloos kunt bewegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *