Heb je verpleging nodig bij ziekte?

Je hoopt er nooit op maar toch kan het helaas waarheid worden, je bent ziek en hebt hulp nodig bij het verzorgen van bijvoorbeeld wonden. De verpleegkundigen van Zorgaccent zijn ervaren, hebben kennis van ziekten, of staan je bij in je laatste levensfase met de beste zorg. Omdat de teams niet groot zijn en zelfsturend, zie je in de meeste gevallen dezelfde mensen. Dit is wel zo prettig omdat je dan niets meer hoeft te zeggen, en de verpleger of verpleegster zijn werk direct kan doen. De wijkverpleging welke in de wijk voor de verpleging en de ontzorging zorgen, werken in een vaste wijk met vaste cliënten. Dit zorgt dat er niet iedere week andere mensen in de wijk werken. 

Wat kunnen de verpleegkundigen doen

De wijkverpleging kan verschillende verpleegkundige handelingen uitvoeren, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het verzorgen van diverse wonden. Het toedienen of klaarzetten van medicijnen, of in sommige gevallen beide. Ook voor de verzorging van de dagelijkse levensverrichtingen als het wassen, aankleden en de verzorging van de huid. Het is niet zo dat een wijkverpleger alleen maar de taken uitvoert en verder niet nadenkt, wanneer er verbetering of veranderingen mogelijk zijn wordt er overlegd met diverse partijen. Ook wordt er contact onderhouden met artsen en andere zorgverleners in de buurt, je moet het zien als een compleet netwerk aan hulpverlening. Ook wanneer je hulp nodig hebt omdat je een respectabele leeftijd hebt bereikt, is hulp in de verpleging mogelijk. 

Veilige woonomgeving

Een fijne leefomgeving is voor iedereen belangrijk, dat je het gevoel hebt dat je gerespecteerd wordt, er vertrouwen en begrip is. Voor patiënten die een korsakov behandeling ondergaan is dit nog belangrijker, deze patiënten verblijven in verschillende woongroepen. Wel heeft iedere bewoner van de groep een eigen kamer, in de groep worden wel de activiteiten samen gedaan zoals koken, eten en schoonmaken. Naar gelang de mogelijkheden wat een patiënt kan worden de werkzaamheden in overleg samengesteld. Trouwens binnen heel de groep wordt er gekeken naar de mogelijkheden, het leven van de cliënt wordt afgestemd op de behoeften. Volgens de methode accent op Korsakov worden de bewoners behandeld. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *