Een relatietherapeut Eindhoven, dat is toch niets voor ons?

Een relatietherapeut Eindhoven, dat is toch niets voor ons?!
‘Wij hebben zo nu en dan onze strubbelingen, maar een relatietherapeut die hebben wij echt niet nodig!’ ‘Wij zijn hoogopgeleide rationele mensen en hoeven niet onder begeleiding van iemand te praten.’ ‘Naar een therapeut? Dat wil mijn partner toch niet!’ Zo zijn er talloze redenen waarom je maar aan blijft modderen in je relatie. Het gaat niet slecht, maar ook niet echt goed en het zou zoveel beter kunnen. Diep van binnen zou je dat ook wel willen. Die irritaties en terugkerende ruzies kosten veel energie. Het lijkt vaak of jullie elkaar niet begrijpen. Een relatietherapeut Eindhoven kan veel voor jullie betekenen. Ook als er nog niet zoveel aan de hand is. Als jullie er op tijd bij zijn, is het makkelijker om bij te sturen en kunnen jullie met een aantal praktische tips zelf weer verder.

Waarom gaan mensen naar een relatietherapeut Eindhoven?


Er zijn talloze redenen waarom mensen niet naar een relatietherapeut gaan en zelf blijven aanmodderen. Mensen die de stap wel wagen, komen met verschillende relatieproblemen bij de therapeut. Relatietherapie kan helpen als je bij jezelf een gevoel van moedeloosheid begint te bespeuren: ‘Hij snapt mij toch niet.’ Je hebt over en weer het idee dat jullie elkaar niet begrijpen of er zijn voortdurend spanningen als jullie samen zijn. Ook kunnen er belangrijke gebeurtenissen ten grondslag liggen aan jullie problemen, zoals een onvervulde kinderwens, ziekte, financiële problemen of werkloosheid. Veel problemen in een relatie zijn terug te voeren op communicatieproblemen. Je verwijt je partner dat ze altijd werkt of met vriendinnen afspreekt. Wat je niet zegt, is dat je graag meer tijd samen door wil brengen. Jullie gesprekken monden vaak uit in ruzies en van een echt gesprek over jullie gevoelens komt het dan niet meer. Een relatietherapeut kan hierin veel voor jullie betekenen.

De stap naar de relatietherapeut

Durven jullie de stap te zetten en hulp in te schakelen van een relatietherapeut? Neem contact op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunnen jullie meteen ervaren of jullie een klik hebben met de therapeut en krijgt de therapeut inzicht in jullie relatieproblemen en vormt zich een eerste beeld van wat er nodig is om jullie relatie weer op de rit te krijgen. Besluiten jullie na het intakegesprek verder te gaan, dan worden de vervolgafspraken ingepland. De gesprekken duren meestal ongeveer anderhalf uur en de therapie is kortdurend. Op basis van de analyse van de problemen gaan jullie samen met de therapeut op zoek naar een oplossing. Kleine veranderingen zorgen vaak al voor een wereld van verschil. De therapeut geeft praktische adviezen waar jullie ook thuis mee aan de slag gaan. Wat jullie tijdens de therapie leren, is meteen toe te passen en ook als de therapie is afgelopen hebben jullie veel aan de handvaten die jullie gekregen hebben. Wonen jullie niet in de buurt van Eindhoven? Ook op andere plekken in het land staan deskundige therapeuten voor jullie klaar om samen aan de slag te gaan. Relatietherapie is er ook voor jullie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *