Dit moet je weten over een FFP2 masker

Ben je op zoek naar een FFP2 masker? Dan moet je goed weten wat dit masker allemaal voor jou kan betekenen. Het is namelijk geen mondmasker dat je in het dagelijks leven zult dragen, maar voornamelijk voor op de werkvloer bedoeld is. Daarbij zijn er een groot aantal professionals die jou aan dit masker kunnen helpen. Een van de bedrijven die daarbij niet over het hoofd gezien mag worden is Podobrace. Alleen wat moet je allemaal weten over dit masker? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor jou op een rij. 

De FFP2 maskers voor een goede bescherming 

FFP staat voor Filtering Facepiece Particle. De maskers die hiermee aangeduid worden, filteren de ingeademde lucht. De mate waarmee het gefilterd wordt, wordt aangegeven met een cijfer. Bij een FFP2 masker zal 94 procent van de deeltjes gefilterd worden. Dit is aanzienlijk meer dan een FFP1 model. Deze filtert namelijk slechts 80 procent. De FFP2 varianten zullen niet alleen geschikt zijn voor de deeltjes op de werkvloer, maar ook voor het coronavirus voldoende bescherming gaan zorgen. Je kunt hierdoor alle bescherming krijgen die je nodig hebt om de werkzaamheden in alle veiligheid uit te kunnen voeren. 

Een masker in verschillende lagen 

Het FFP2 masker hebben drie lagen, waarbij de speciale nano-technologie ervoor zorgt dat er een extra bescherming wordt geboden. De buitenste laag is gemaakt van katoen met een hoge dichtheid, de tweede laag heeft de nano-zilvervezels en de binnenste laag heeft een antibacterieel breiwerk. Dit zorgt niet alleen voor de bescherming, maar ook dat je een comfortabele pasvorm hebt. Dit is belangrijk als je voor langere tijd het masker op moet hebben. Je zult er ook niet veel mee gaan zweten. De zweetdruppels worden namelijk goed opgevangen door het stof. Dit biedt nog veel meer comfort. 

Een goede voorraad aanleggen 

Als je een FFP2 masker aan gaat schaffen kun je er het beste voor zorgen dat je er een aantal op voorraad hebt. Iedere keer als je het masker afzet, moet je deze namelijk al vervangen. Het zal namelijk de beschermende functie verliezen zodra er lucht tussen komt. Wel kun je de mondkapjes uitwassen, waardoor je ze meermaals kunt gebruiken. Door een kleine voorraad aan te leggen heb je altijd voldoende om iedere dag beschermd naar het werk te kunnen gaan en tegen verschillende stoffen en virussen voldoende bescherming kunt krijgen op de langere termijn. 

Overgaan tot een aankoop 

Door zo goed mogelijk te kijken wat de mogelijkheden zijn en welke voordelen je eraan kunt behalen kun je ervoor zorgen dat je altijd een goed FFP2 masker in handen hebt. Professionals van Podobrace.nl staan altijd voor je klaar om jou te voorzien van extra informatie en gedegen advies. Jouw vragen zullen ook altijd beantwoord kunnen worden. Met een goede voorbereiding is het maken van een keuze vele malen eenvoudiger en heb je altijd alles in handen om jezelf weer van veiligheid te kunnen voorzien tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden en gedurende de gehele dag. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *